BayerLeverkusen.pl - Forum Kibiców

Pełna wersja: Ballack wrócił do Bayeru
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Z tego co zauważyłem- jest to dość kontrowersyjny temat wśród polskiej grupy kibiców Bayeru. Zachęcam do przedstawiania swoich opinii na ten temat. Pozdrawiam.
Ja swoją opinie wyraziłam w komentarzu pod artykułem Martina Smile
Cytat:No fajny artykuł. Martin, poruszyłeś wiele ciekawych wątków związanych z tym potencjalnym transferem. Przede wszystkim czy jest on w ogóle realny. Z takimi zespołami jak Real lub City nie możemy konkurować pod względem finansowym. Jednak z drugiej strony w takim Madrycie, Ballack będzie zajmował zaszczytne miejsce obok Jurka Dudka i ma chyba tego świadomość. W City nikt normalny nie chce grać. Jeśli chodzi o drużyny z Bundesligi to zainteresowanie wyrażają: HSV, Wolfsburg i Schalke. Dwie pierwsze nie występują w tym sezonie w Europie, trzecia ma długi na ponad 300 milionów euro. My bogaci też nie jesteśmy, ale na jakiś nienajgorszy kontrakt troche pieniędzy by sie pewnie znalazło. Nie wiem jakim piłkarzem jest Ballack. Pokroju Hyypi, pracowitym, skromnym, który porzuca wielki klub,tylko po to by grać dalej ukochany futbol? Czy raczej takim, który swoje zajęcie traktuje jako zawód i źródło dochodu? Okaże się wkrótce.
Odnośnie przydatności Ballacka do Bayeru też można wiele spekulować. Jest to niewątpliwie zawodnik światowego formatu, doświadczony, posiadający spore umiejętności. Tylko jakim prawem ma on przyjść i zająć miejsce np. Rolfesa czy Vidala i może jeszcze opaskę kapitana przejąć? Za zasługi sprzed prawie 10 lat? Mamy wspaniały, rozwijający się zespół. Jesteśmy w stanie kreować gwiazdy, a nie je sprowadzać. Myślę, że zainteresowanie naszego zarządu jest trochę wymuszone dużą presją kibiców. Naszym fanom wydaje się chyba,że powrót Ballacka zapewni nam sukcesy na miarę 2002 roku. Jednak czasy się zmieniają, piłka się zmienia i zawodnicy też. Powinniśmy iść do przodu, a nie robić krok w tył. Z mojej strony 'nie' dla Ballacka Smile
Już bym wolał byłych naszych zawodników co grają w Lidze Japońskiej np. Franca, Ponte Smile napewno by jeszcze pograli.
Ja jestem neutralny. Jak do nas nie trafi to płakać nie będę, jak przyjdzie to będę wiele od niego oczekiwał.

Mam nadzieję tylko, że nie zmienimy pod niego stylu gry i że nie będzie gwiazdorzył. Może być dużym wzmocnieniem, ale będzie musiał parę rzeczy zrozumieć po przyjściu do naszego klubu. Przede wszystkim, że będzie jednym z wielu, bo mamy już parę zawodników na takim światowym poziomie jak on.
Cytat:Przede wszystkim czy jest on w ogóle realny. Z takimi zespołami jak Real lub City nie możemy konkurować pod względem finansowym.

Jeżeli nie byłby realny- nie było by tak wielkiego szumu w okół całej sprawy. Jeżeli chodzi o finanse, to logicznym jest że szans z wyżej przedstawionymi ekipami nie mamy- jeżeli Ballack przyjdzie do Bayeru, musi się liczyć ze sporą obniżką pensji. Myślę że pieniądze nie są już dla niego najważniejsze. W końcu w całej swojej karierze trochę zarobił..

Cytat:Jeśli chodzi o drużyny z Bundesligi to zainteresowanie wyrażają: HSV, Wolfsburg i Schalke.

Byłbym bardzo zdziwiony, gdyby przeszedł do którejś z tych drużyn.. I to nie tylko z tych powodów, które przedstawiłaś..

Cytat:Tylko jakim prawem ma on przyjść i zająć miejsce np. Rolfesa czy Vidala i może jeszcze opaskę kapitana przejąć? Za zasługi sprzed prawie 10 lat? Mamy wspaniały, rozwijający się zespół. Jesteśmy w stanie kreować gwiazdy, a nie je sprowadzać.

A kto Ci powiedział, że on ma zająć miejsce Rolfesa czy Vidala, czy jeszcze lepiej- przejąć opaskę kapitana? Jeżeli zająłby kogokolwiek miejsce, to na pewno nie za zasługi.
Nasi zawodnicy wypowiadali się nie raz, że 'czekają na Ballacka' i że ktoś z takim doświadczeniem byłby idealnym uzupełnieniem pierwszego składu (tak mówił Simon Rolfes)- coś w stylu 'brakujący element układanki'- A nasz skład cały czas jest za mało doświadczony. Grając cały czas tak młodym zespołem- nigdy niczego nie wygramy. Nie chodzi mi o tworzenie drugiego Milanu, ale paru zawodników z takim doświadczeniem być zwyczajnie musi..
No chyba że chcemy, by przez następne 100 lat naszymi największymi sukcesami były odpowiednie wyszkolenie kilkunastu zawodników i sprzedanie ich do czołowych europejskich drużyn...

pozdro
Od kilku sezonów gramy pewnym trzonem drużyny i cały czas jest mowa, że jesteśmy niedoświadczeni. Większość zawodników występowała już w europejskich rozgrywkach, reprezentacji (np. obecny Mundial), czy nawet w drużynach narodowych U21. Nie ma już co przesadzać z tym brakiem doświadczenia. To samo jeśli chodzi o wiek, jest co najmniej kilka zespołów w Bundeslidze, których średnia jest niższa niż nasza. Naprawdę, nie mamy zespołu amatorów.
Nie wierzę, że Ballack przyjdzie do LEV siedzieć na ławie. On MUSI grać. Czyim kosztem? Mam nadzieję, że Jupp tak poustawia skład, że żaden zawodnik, który zasługuje na gre w pierwszym składzie, nie usiądzie na ławie tylko dlatego, że pan i władca Ballack powrócił.
Jeśli transfer dojdzie do skutku to w porządku. Jeśli Ballack okaże się dużym wzmocnieniem to tym lepiej. Niech tylko kibice, zarząd, komercja i media nie mieszają sie Heynckesowi do pracy.
pogra 1-2 i na ławe bedzie motywował w szatni chłopaków Wink
Panowie gramy w Europejskich pucharach lekka rotacja musi być.
Cytat:Od kilku sezonów gramy pewnym trzonem drużyny i cały czas jest mowa, że jesteśmy niedoświadczeni. Większość zawodników występowała już w europejskich rozgrywkach, reprezentacji (np. obecny Mundial), czy nawet w drużynach narodowych U21. Nie ma już co przesadzać z tym brakiem doświadczenia. To samo jeśli chodzi o wiek, jest co najmniej kilka zespołów w Bundeslidze, których średnia jest niższa niż nasza. Naprawdę, nie mamy zespołu amatorów.
Fakt. Mniej-więcej od 2006 roku trzon drużyny jest taki sam, ale nie zauważyłaś przez ten czas, że czegoś do odnoszenia sukcesów brakuje? Nikt nie mówi że mamy zespół amatorów, tylko: za mało doświadczony, żeby odnosić większe sukcesy!!

Cytat:Nie wierzę, że Ballack przyjdzie do LEV siedzieć na ławie. On MUSI grać. Czyim kosztem? Mam nadzieję, że Jupp tak poustawia skład, że żaden zawodnik, który zasługuje na gre w pierwszym składzie, nie usiądzie na ławie tylko dlatego, że pan i władca Ballack powrócił.

Jaki pan i władca? To jest Ballack- piłkarz jak każdy inny i wierzę że gdy formy nie będzie, bądź by grał na wyjebanym- w co nie chce mi się wierzyć (aczkolwiek wszystko jest możliwe), to Heynckes będzie na tyle odważny, żeby posadzić go na ławce. Poza tym jeżeli byłaby taka sytuacja, to myślę że Juup by go jakoś ogarnął.. trochę doświadczenia w końcu ma i nie z takimi gwiazdami jak Ballack już pracował.

Cytat:Jeśli transfer dojdzie do skutku to w porządku. Jeśli Ballack okaże się dużym wzmocnieniem to tym lepiej. Niech tylko kibice, zarząd, komercja i media nie mieszają sie Heynckesowi do pracy.

Uwierz, że to Juup ma ostatnie słowo w tym temacie. To w końcu on decyduje- kogo chce mieć w swojej drużynie..
Hamburg miał super kadre naszpikowaną doświadczonymi gwiazdami, nie awansował nawet do LE...Schalke bez wielkich nazwisk biło się do ostatniej kolejki z Monachium o mistrza Niemiec. Myśle, że problem braku sukcesów jest troche bardziej złożony. Przyjście zawodnika pokroju Ballacka nie gwarantuje nam wcale wielkich osiągnięć. Często to młodzi zawodnicy kreują gre drużyny, np. Ozil, Muller, Kroos, Barrios itd. Obecnie stawia się właśnie na młodych, perspektywicznych piłkarzy, czasy sprowadzania wysłużonych gwiazd minęły (nie w Milanie) Mamy w końcu dobrego trenera, który w ciągu kilku sezonów jest w stanie stworzyć naprawdę fajny zespół.
Mam nadzieję, że kibice nie wejdą Heynckesowi na głowę. W Leverkusen zapanowała istna Ballackomania. Jeśli będzie dobry, niech gra na chwałe Bayeru, jeśli zacznie sie obijać - ława! Nic za zasługi. Ale nie ma sie co podniecać, póki transfer jeszcze niesfinalizowany Big Grin
(06-23-2010 12:34 PM)Aptekarz napisał(a): [ -> ]Ale nie ma sie co podniecać, póki transfer jeszcze niesfinalizowany Big Grin

Dokładnie, szczególnie że ostatnio sporo mówiło się także o Wolfsburgu...

Z tego co wyczytałem- Bayer ma mu zaproponować kontrakt na 2 lata. Zarobiłby u nas 12 milionów euro(6 rocznie). Wolfsburg oferuje prawie 20.. Zobaczymy czy poleci na kasę..
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Przekierowanie