Za nami ciężki (szczególnie w drugiej połowie) sezon 2008/09. Przed sezonem naszą drużynę wzmocnili:
-Patrick Helmes
-Renato Augusto
-Constant Djakpa
-Henrique
-Michal Kadlec
w przerwie zimowej wzmocnić nas mieli:
-Toni Kroos
-Angelos Charisteas
-Tomasz Zdebel
-Gabor Kiraly
Jak oceniacie powyższe transfery? wg. mnie najlepszym transferem poprzedniego lata był transfer Renato Augusto, który czarował cały sezon swoją fantastyczną techniką. Michal Kadlec - Dawno nie mieliśmy tak mocnego lewego obrońcy, jak dla mnie- odkrycie tego sezonu. A co do zawodników którzy doszli w zimie, bardzo podoba mi się gra Toniego Kroosa, cieszę się że zostaje na następny sezon i mam nadzieję że wykupimy go z Monachium. Jego podania - bajeczne! idealnie piłkę na nogę wstawia

Jakoś jeszcze w pamięci został mi Charisteas, całkiem fajny napastnik. W pamięci zostały mi jego dwie bramki, jedna w debiucie ze Stuttgartem, a druga w końcówce meczu z Mainz w dfb-pokal

Zachęcam do dyskusji

Jak dla mnie to najlepszym transferem było przejście Patricka Helmesa do Bayeru 04. Stał się czołowym strzelcem Aptekarzy, dobrze zgrał się z ekipą i razem ze Stefanem Kiesslingiem tworzyli dobry bramkostrzelny duet. Na drugim miejscu stawiam Renato Augusto. Piłkarz czarował swoją techniką, lecz niestety strzelił bardzo mało bramek. Liczyłem na coś więcej. Na trzecim miejscu Michal Kadlec - obrońca, który świetnie ciągnął ofensywne akcje.
Trochę więcej oczekiwałem od Henrique i Djakpa. Widać, że młody Brazylijczyk jeszcze za dobrze nie zaaklimatyzował się w Europie. Czasami na boisku miał przebłyski i zachwycał nas dobrymi przejęciami piłki. Constant nie grał w wielu spotkaniach, najczęściej był zmiennikiem. Dobrze przechwytywał piłki i jego długie podania trafiały do celu.
Cieszy mnie wypożyczenie Toni Kroosa. W Bayernie nie miał wielu okazji do gry. U nas też jest jedynie zmiennikiem. Na wykupienie tego zawodnika nie liczę, gdyż Bayern zapewne będzie chciało za niego sporą kasę. Piłkarz ten jest wszechstronnie uzdolniony, lecz brak mu doświadczenia.
Angelos Charisteas był dobrym zmiennikiem dla Helmesa i Kiesslinga. Wchodził w drugiej części spotkania i zdobywał bramki. Wielki + dla niego.
Tomasz Zdebel niczym mnie nie zachwycił. Wystąpił w kilku spotkaniach, lecz jego gra była bezbarwna. Jak dla mnie transfer ten nie był potrzebny ekipie z Leverkusen.
Jestem ciekaw czy z wypożyczenia wróci Theofanis Gekas.
(06-06-2009 05:20 PM)DiKei napisał(a): [ -> ]Jak dla mnie to najlepszym transferem było przejście Patricka Helmesa do Bayeru 04. Stał się czołowym strzelcem Aptekarzy, dobrze zgrał się z ekipą i razem ze Stefanem Kiesslingiem tworzyli dobry bramkostrzelny duet.
W rundzie jesiennej - owszem. Razem z Kiesslingiem należeli do czołówki napastników w Bundeslidze, nawet razem powołania do kadry otrzymywali

Ale to co się działo w rundzie rewanżowej... Jak dla mnie Helmes (już nie mówię o Kiesslingu, chociaż on też) grał strasznie słabo, był dużo wolniejszy od rywali, a bramki strzelał praktycznie tylko dzięki "najlepiej ułożonej nodze w Bundeslidze". Chociaż i tak często marnował dobre sytuacje. Ta 'seta' w finale pucharu Niemiec..

Ale liczę że przez wakacje powróci do formy z rundy jesiennej ubiegłego sezonu
Pozdro
Wg mnie najlepszym zawodnikiem rundy rewanżowej był Renato Augusto. Zgadzam się z wami , że jego technika bardzo się wyróżniała na tle zespołu. Drugie miejsce dałbym Kadleca, silny lewy obrońca, podpora defensywy. Trzecie miejsce "podarowałbym" Vidalowi to chłopak , który nie spada poniżej pewnego poziomu i to mi się w nim podoba. Szczerze powiedziawszy nie powiedziałem nic nowego w porównaniu z wami

Transfery mozemy uznac za bardzo udane a w szczegolnosci transfery Michala Kadleca dla mnie najlepszy lewy obronca ligi wspolnie z Lahmem, Renato Augusto jak i Patrick Helmes. Toni Kroos to takze zawodnik z ktorego jestem wniebowziety ze rprzeszedł do Leverkusen ale szkoda ze tylko na wypozyczenie i mysle ze przyszły sezon bedzie nalezec do niego =)