No właśnie. Jakich zawodników z chęcią byście zobaczyli w naszym zespole?Moim zdaniem przydałby się ktoś doświadczony do środka pola. W obronie myślę, że jest ok. Przyszedł Hyypia i powinien to z tyłu poukładać, a właśnie w pomocy brakuje mi jednego ogranego na europejskim poziomie.
Zapraszam do dyskusji

Zgadzam się z Malasem trzeba nam kogoś z środka pola. Napad mamy super do Kiesslinga i Helmesa dochodzi Derdiyok. Obronę wzmacnia Hyppia, oraz Bayer wykazuje zainteresowanie Boulahrouz'em. Jedynie środek pomocy potrzebuje wzmocnienia.
Transfery na chwilę obecną (źródło bundesliga.de):
przychodzą: Eren Derdiyok (FC Basel), Sami Hyypiä (FC Liverpool), Daniel Schwaab (SC Freiburg), Theofanis Gekas (FC Portsmouth), Pierre De Wit (Osnabrück), Assimiou Toure (Osnabrück) kehren nach Ausleihe zurück
odchodzą: Karim Haggui (Hannover 96), Erik Domaschke (Wehen Wiesbaden), Gabor Kiraly (Burnley), Henrique (FC Barcelona) und Angelos Charisteas (Nürnberg) waren ausgeliehen
Derdiyok i Hyypia to na pewno duże wzmocnienia, zgadzam sie, że potrzeba kogoś do środka i przydał by sie jeszcze jeden dobry, obrońca, bo często w tej formacji mamy problemy (kontuzje,kartki itp)
Myślę że już powoli musimy się przyzwyczajać do odejścia z Bayeru Tranquillo Barnetty. Ja mam taką cichą nadzieję, że Jupp Heynckes w jego miejsce będzie chciał ściągnąć do nas Marko Marina z Gladbach

To byłby fantastyczny transfer - dwóch najlepszych piłkarzy młodego pokolenia w Niemczech - w jednej drużynie (jest jeszcze Kroos, którego również możemy wykupić)

)
To tyle z marzeń.
Cieszę się z tych trzech transferów, które już dokonaliśmy (Derdiyok, Hyypia, Schwaab), nie zapominajmy że na wypożyczeniu w Nurnberdze, jest odkrycie rundy w 2. Bundeslidze - Stefan Reinartz, którego, z tego co pamiętam możemy ściągnąć już w tej przerwie.
Derdiyok - Cieszę się że będzie dużo większa konkurencja w pierwszym składzie. Kiessling albo zacznie dawać z siebie wszystko, albo na ławę. Z tego co słyszałem, czytałem, widziałem, to Derdiyok jest bardziej skoczny i szybszy od Kiesslinga, a teraz po przyjściu nowego trenera każdy będzie miał taką samą pozycję w drużynie i każdy będzie musiał w tej przerwie udowodnić że miejsce właśnie mu się należy. Myślę że w nowym sezonie będziemy oglądać atak Helmes-Derdiyok

Pozdro
a może nasi rodacy mogli by znów odgrywać jakieś większe role na BayArena, taki Lewandowski(Robert), Boguski, by się na pewno przydali. Nawet taki Dudek byłby dobrym zawodnikiem, na postraszenie Adlera

, który chyba zbyt pewnie się poczuł na wiosnę i poluzował z formą...
Ja jeszcze rzucam hasło, że jest nam, potrzebny zawodnik do pierwszego składu z olbrzymim doświadczeniem: schneider już tyle nie pogra, hyypia to też uzupełnienie, więc w sumie myślałem, ale zbyt wiele nie wymyśliłem, choć na przykład podobała mi się gra Tiago z Koelnu, czy to jednak realne z wiadomych powodów

chyba tak, bo już było parę transferów między Bayerem, a tamtymi, tymi noo

(06-08-2009 04:22 PM)martinbm napisał(a): [ -> ]Ja jeszcze rzucam hasło, że jest nam, potrzebny zawodnik do pierwszego składu z olbrzymim doświadczeniem: schneider już tyle nie pogra, hyypia to też uzupełnienie, więc w sumie myślałem, ale zbyt wiele nie wymyśliłem, choć na przykład podobała mi się gra Tiago z Koelnu, czy to jednak realne z wiadomych powodów
chyba tak, bo już było parę transferów między Bayerem, a tamtymi, tymi noo

A najlepiej jakby to był właśnie środkowy pomocnik;]
Byłbym ciekawy jakby sobie Stilic poradził w Bundeslidze. Ale to nie wchodzi w grę skoro jest nam potrzebny ktoś z doświadczeniem. Semir nawet pewnego miejsca w kadrze nie ma..
Z naszej ekstraklasy w Bayerze widziałbym tylko Roberta Lewandowskiego, który pewnie odejdzie z Lecha,lecz na pewno nie trafi do Bayeru, choć swego czasu była wzmianka o tym jako byśmy się nim interesowali.
z polskich grajków wystarczy nam Zdebel na trybunach

Zdebel chyba odejdzie... A chciałbym jakiegoś Polaka w Leverkusen

Co prawda dwóch już mamy, ale w młodzieżowych drużynach- Maciej Zięba i Denis Krol(z tego co pamiętam to przyszedł do nas z Barcelony

), jeszcze niedawno był Adrian Student, ale z tego co widzę, to młodzież Leverkusen, zamienił na drugą drużynę MSV Duisburg
Teraz Zdebel na nowiutkich krzesełkach będzie mógł siedzieć

. A tak na poważnie to nie wiem czemu miał służyć jego transfer..